Ladda ner gimp på svenska till pc, steg för steg | Hofh - underlig och superfinurlig blogg

Hofh – underlig och superfinurlig blogg

Annons

Ladda ner gimp på svenska till pc, steg för steg

Tänkte att jag måste gå igenom detta en gång till, innan jag startar gimpskolan på riktigt! Här är en grundläggande beskrivning på hur du laddar ner GIMP 2.6.11 till din pc, gimp blir på svenska och är helt garanterat virusfritt, har laddat ner detta på 15-20 olika datorer. haha, sant faktiskt, alla jag själv ägt + kompisars.  Jag förklarar så noga jag kan med hjälp av detta inlägget. Om du har mac och inte pc kan du läsa om hur du gör här. 

1

1. Gå in på gimp.org/downloads

2

2. Klicka på “Download GIMP 2.6.11” Under rubriken “GIMP for Windows”

3

3. Nu kommer du in på denna hemsidan, vänta några sekunder så startar nerladdningen snart. Om ett  gult blokeringsmedelande kommer upp, högerklicka och klicka på “Hämta filen…”

4

4. Denna rutan kommer upp, klicka på spara.

5

5. Välj plats att ha filen på, tex. skrivbordet, och klicka spara.

6

6. vänta

7

7. När filen är klar kan du först dansa lite av glädje och sen klicka på kör.

8

8. Klicka på kör 

9

9. Klicka på “Next” massa gånger. Nu är allt på engelska, men oroa dig inte, det blir svenska snart.

10

10. När du kommer till denna sidan, klicka på “install now”

11

11. vänta 
(ät lite micropizza om du blir uttråkad och om det tar lång tid. För mig tog det 1,0034 minuter. Hann inte äta nån pizza)

12

12. När den laddat klart klickar du på “Finish” observera att du antagligen även fått en ikon på skrivbordet, najs! 😀

13

13. Nu är allt färdigt, allt är på svenska, och det är fritt fram att börja redigera! Klicka här för att komma direkt till min gimp-skola där du kan lära dig allt om gimp, hur det används, och smarta tips!

 

Om du undrar något om nerladdningen, skriv i en kommentar så ska jag försöka hinna svara! 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Taniska

  Robsten,Ke4nns bra att ha med sig Birgers F (ff6rlf6jliga, ff6rtala, ff6rneka) ne4r jag nu ff6rsf6ker svara dig.1.Var kom Expressen in i bilden ?2.Jag tycekr precis som du att man skall ve5ga ifre5gase4tta. Har sje4lv alltid varit motvals, och “fe5tt pe5 huden” ff6r det. Har me5nga ge5nger pe5mint kollegorna om Milgrams experiment fre5n 50-talet. Det e4r en (oerhf6rt) nyttig pe5minnelse om ve5rt behov av att ff6rbli en i me4ngden, att inte hamna utanff6r, e4ven ne4r det strider mot den egna f6vertygelsen. Men samtidigt kanske man skall pe5minna sig, att just detta behov av samhf6righet, samarbete mf6jliggjorde ve5r f6verlevnad som art. Fick ige5r i present Lasse Bergs senaste bok “Skymningsse5ng i Kalahari”, som just betonar den he4r aspekten.3.Pe5 vilket se4tt har jag stf6tt mig med Lao Tse ? Wu-wei – sle4pp taget – har jag uppfattat som det mest utme4rkande i den e5ske5dningen. Saker och ting, he4ndelser, och me4nniskor, e4r inte alltid vad det synes vara. Me5nga ge5nger tror jag vi drivs av re4dsla ff6r det oke4nda. Du som har erfarenhet av att bo i invandrarff6rort (?) – vad le4rde du dig ? Ett annat utme4rkande drag i taoistikst te4nkande, som jag uppfattat det, e4r generositet, att kunna se4tta sig i den andres stol. Jag blir, helt e4rligt, nyfiken pe5 hur du kan ta se5 illa upp av det jag skrivit.Du skriver pe5 din blogg att du aldrig skulle le5ta dig opereras av mig. Jag skulle inte ha ne5got emot att ta hand om dig, jag skulle gf6ra mitt be4sta ff6r att hje4lpa dig. Men du kanske e4r re4dd att jag i min naivitet ockse5 e4r okunnig ?4.Jag lyssnar pe5 dina, och pe5 Jimmie c5kessons, argument. Jag uppfattar att den be4rande , rumsrena, tanken e4r att det e4r svenska politikers skyldighet att i ff6rsta hand me5na om inff6dda svenskar re4ttigheter. Re4ttighet till fortsatt hf6g standard, re4ttighet till sociala trygghetssystem o.s.v. Det e4r orimligt att vi skall ke4nna samma omsorg om me4nniskor som inte vuxit upp he4r. Och se5 som ve5r invandringspolitik har artat sig se5 kan man ockse5 he4vda att vi gf6r de som kommer hit en bjf6rntje4nst. Lyssnade ff6r en tid sidan pe5 UR och Katarinastiftelsen, de4r Jimmie c5kesson, biskopen i Stockholm och Marcei Zeramba samtalde om invandring. Zaremba sa att han var glad att han kom hit innan vi hade ne5gon (s.k) “integrationspolitik”. Trf6skeln ff6r att ta sig in i den svenska gemenskapen var mycket le4gre. Jag tycekr det e4r dit vi skall stre4va, inte ste4nga ute.5.Att se5 me5nga ville rf6sta pe5 Sverigedemokraterna tar jag som ett uttryck ff6r att det ligger ne5got i den kritik de framff6r. c4ven om vi rf6star anonymt se5 kan man knappast tro att de som rf6stat SD ff6ljt med strf6mmen. Utan tve4rtom, man har gjort det av f6vertygelse. Tack vare SD:s intre4de skapas nya mf6jligheter att diskutera den he4r fre5gan, som berf6r se5 me5nga aspekter av me4nskligt liv, pe5 ett allsidigt se4tt. Jimmie c5kesson har hittills visat att han vill vara med i den debatten.Vad ge4ller pengar och varor lever vi i en globaliserad ve4rld. Det “russinet” vill nog e4ven den som ste4nger gre4nserna ff6r me4nniskor behe5lla . Jag tycekr inte det e4r rimligt. Naturligtvis kan man vara skicklig utan att ha re4tt. Men i enlighet med ovan vill jag nog ta tillbaks att Jc5 e4r “ruggigt” skicklig. Det ste4ller fre5gan pe5 sin spets, tvingar alla att te4nka efter. Det e4r bra.6.Du har nog re4tt i att jag e4r lite naiv. Eller kanske snarare godtrogen. Exemplet med de ryska dansarna kanske inte var se5 lyckat. Det kanske fanns ne5got manipulativt i det upptre4dandet. Men e5terigen, jag tror faktiskt att det e4r en god egenskap att tro gott om andra. Man kanske blir lurad ibland. Men det skapar ockse5 goda cirklar. Den som mf6ts av generositet ger ge4rna tillbaks. Den som mf6ts av misste4nksamhet och missunsamhet svarar ge4rna med samma mynt.Eric

 2. alvis

  hej hofh! gjorde exakt som det stog, men de verkar ha ändrat lite på sidan, då ist för gimp 2.6.11 så finns där 2.8.2, vad jag förstår så är 2.8.2 en nyare verision men den ser mycket äldre ut? + lagerrutan finns inte, har du någon aning om var man hittar lagren? 🙂 
  och tack för att du lyser upp min dag med dina fina blogginlägg johanna!:p

 3. Nicole Dahl ♥

  jag har laddat ner och allting, sen när jag trycker på finish så tas ju den där rutan ner och sen nu hittar jag inte själva gimp filen? hittar bara setup grejen. har försökt 3 gånger nu, hur ska jag göra?

 4. Muffiii

  Hej! Jag har gimp på min dator och försöker nu hjälpa en vän med att fixa gimp till sin dator, men vi hittar bara en nyare gimp och då kan vi inte spara det i rätt filformat. Så man kan inte öppna det i något annat än gimp. Vet du hur man ska göra? 🙂
  Kram Muffiii

 5. willyregerar

  YES fick till det till svenska! 😀 Gjorde som Ketty skrev lite längre upp.
  Men Gimp är väl inte skadligt? För det står ju att det kan skada datorn när man laddar ner det 😮

 6. ronjaa

  Det blir på engelska och får inte upp kanaler, slingor och allt det där 🙁 
  Ser i kommenterarna att det är många som har fått det problemet, 🙁

 7. Matilda

  Jag ladda ner den och jag fick på engelska och jag har ingen ruta med “Lager, kanaler blablabla..”
  Jag har bara verktygslådan och bild grejen. Vad har jag gjort för fel??? 🙁

 8. Sofia

  Alltså, har gjort exakt som du har gjort men ändå när jag har laddat ner det så är det på engelska?
  Har prövat att göra om allt men ändå är det på engelska, går det att ändra språk i efterhand, eller måste jag ha engelska.
  Det vore inget problem egentligen, men skulle underlätta med svenska.

 9. Kajsa

  Hej! Ketty skrev detta här längre upp bland inläggen, och det funkade utmärkt för mig:
  Jag kollade runt lite och för att få det att funka (iaf för mig med windows 7) på svenska behöver man gå in i miljövariabler (Kontrollpanelen- system -avancerade inst- miljövariabler – skapa ny LANG som variabel och värde sv) och ändra/lägga till. Gimp använder annars engelska per automatik. Men skapa variabeln så funkar det fin fint och då slipper man installera om tusen ggr och ändå aldrig få det att funka!
  (Tack för hjälpen, Ketty!!)  =)

 10. Elina

  snälla kan du länka vart ifrån du laddat ner har  tagit bort mitt och laddat om över 3 gånger men får ändå inte ner det på svenska snälla uppskattar verkligen din hjälp länka i ett mail eller ja du måste ju inte länka förstås. 🙂 AP bra blogg!

 11. Julia

  Hej!
  När jag försöker ladda ner står det att …fattas påp datorn. Jag vet inte riktigt var det var för nåt så allt blir på engelska ändå, vet du hur jag fixar det? svara gärna på bloggen!

 12. Melisia

  Jag fatta inte snälla gör en video eller jag fatta nästan men snälla video! och jag vet ett annat foto pogram jag kan visa hur man gör på det jag vet jag kan också ha en skola men inte gimp utan pixlr skola.
   
   
   

 13. ketty

  Hej
  Jag kollade runt lite och för att få det att funka (iaf för mig med windows 7) på svenska behöver man gå in i miljövariabler (Kontrollpanelen- system -avancerade inst- miljövariabler – skapa ny LANG som variabel och värde sv) och ändra/lägga till. Gimp använder annars engelska per automatik. Men skapa variabeln så funkar det fin fint och då slipper man installera om tusen ggr och ändå aldrig få det att funka!

 14. beata

  har panik! 🙁 min kommer på engelska fast jag laddar upp gimp flera gånger de blir inte alls på svenska. och jag kan inte engelska, asså typ inte nå bra jag fattar inge av pogrammet. vill så jätte gärna bara att allt fixa sig till svenska. vad ska jag göra??? 

 15. Alexandra

  har laddat ner det innan du visade det här, jag har windows 7 och varje gång jag försöker ladda ner det laggar det upp sig, är det något fel på windows 7 då eller varför laggar det alltid? vet du? 😮

 16. Rafaela ?

  Alltså när jag skulle ladda ner det står det att den här typen av fil kan skada min dator, jag laddade ner det ändå men jag undrar om den verkligen startar datorn för då vill jag ta bort det …
  Och sen undrar jag även, det är är väl gratis? 😀

 17. Natalie

  hej, otroligt fin blogg du har! 
  jag laddade ner gimp men sen när jag skulle redigera en bild så råkade jag ta bort menyn som är till höger,  och jag undrar om det går att få tillbaka den ?  (: 

 18. batman

  Min vart oxå på enelska , fattar inte hur man lägger upp en bild så man kan redigera:s
  Snälla HJÄLP.
  TAck:D

 19. Desperat!!

  Hur i h*lvete får du dit den där grejen på höger sida där det står “Leger, kanaler, penslar” osv!?!? Har i typ hela mitt liv undrat hur man gör! SNÄLLA JOHANNA! HJÄLP MIG! <3

Annons
stats